torsdag 12 november 2015

Vecka 46

Hej!
Nu är alla nya lärare på plats och från och med denna vecka så gäller ett nytt schema. Det har skett några små förändringar. Så idag har ni fått hem ett nytt schema och ni finner det även här på bloggen.

I svenska har vi lärt oss om insändare. Vi har tittat på olika insändare i tidningen och undersökt dessa. Nästa vecka ska vi börja skriva egna insändare.  Det kan vara svårt att komma på vad man vill skriva om så prata gärna lite om detta hemma för att få fram lite idéer. Man kan skriva om vad man vill bara det är ett seriöst ämne. Om ni är nyfikna på uppgiften kommer den att ligga i mappen svenska på showbie nästa vecka.

Vi passar också på att påminna om läsningen... Ni glömmer väl inte av att läsa en liten stund varje dag? Läs gärna för er barn också så att ordförrådet bara växer och växer!

I NO arbetar vi med biologi och kommer bland annat att gå igenom hur man kan sortera och klassificera olika djur. Vi kommer att prata om anpassning, egenskaper, kamouflage, mimikry, ryggradsdjur, ryggradslösa djur osv.

I matten arbetar vi med kommunikativa lagen och associativa lagen. Dessa begrepp har jag nämnt, men det är inga som eleverna i nuläget behöver kunna. De behöver däremot veta innebörden, vilket de lär sig i och med att arbetar med uppgifter som handlar om detta.

Hej!
Jag heter Malin Folkesson och är utbildad 4-9 lärare och har jobbat på Lindbergs skola i 10 år främst med eleverna i år 7-9.  Jag har efter en tids tjänstledighet nu fått äran att undervisa era barn i SO.

Under de närmaste lektionerna kommer vi att arbeta med arbetsområdet ”Kartan”. I planeringen som ligger på showbie står det vad och hur vi ska jobba samt vad eleverna ska kunna efter arbetsområdets slut. Har ni några funderingar kring SO:n så hör gärna av er! Vi fortsätter att köra GODT och veckans ledtråd är "Grön kvinna".


Ha nu en riktigt skön helg!
Med vänliga hälsningar
/Malin, Nadja och Elina

Vecka 47
Tisdag 16/11: Idrott
Onsdag 17/11: 
Torsdag 18/11: Idrott, bibliotek
Fredag: 19/11:
Glöm inte skorna till gympan!

Viktiga datum:
25/11 Studiedag.
7/11 Studiedag
22/12 Terminens sista skoldag


Schemat ligger också under fliken schema längst upp på bloggen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar