torsdag 15 januari 2015

Vecka 3


Hej på er där hemma!

Nu är vi igång ordentligt igen! Härligt!

Nu så här i uppstarten av vårterminen är det även dags för terminens utvecklingssamtal. Alla elever har fått med sig en lapp med samtalstider hem i sin plastficka. Vi vill att lappen lämnas tillbaka till skolan senast onsdagen den 21/1.

I höstas var klassen i Veddige simhall för att kontrollera simkunskaperna. Några elever  kommer nu under vårterminen att få möjlighet till simträning under skoltid. Simträningen startar vecka 4. Berörda elever har fått ett meddelande hem i sin plastficka om detta.

I tisdags fick eleverna hem matteläxa, ni kan även se informationen här nedan på bloggen. På bloggen har det också dykt upp en ny flik "matematik", här finner ni olika länkar till sidor där eleverna kan träna bland annat multiplikationstabellerna. Jag kollar av multiplikationen på fredagar och då får man nya kort att träna om man känner sig säker på de gamla.

Nästa vecka är Maria föräldraledig och klassen kommer att ha vikarie på hennes lektioner. Måndag och torsdag kommer Malin, som för tillfället är tjänstledig från skolan för studier, att arbeta i klassen. Tisdag och onsdag kommer Jenny, som arbetar på skolan, att ha klassen. Eleverna är förberedda på detta, men prata gärna lite där hemma om vikten av att ta ansvar för arbetsro, arbetsuppgifter och trivsel oavsett vilken vuxen som har klassen. Uppstår det några frågor under veckan eller om ni undrar över någonting så hör av er till Elina.

Eftersom Maria är borta vecka 4 så delas ingen ny läslogg ut den veckan. Läs gärna extra mycket på läsläxan istället!

Det kommer framöver vara flera elever i klassen som är lediga för skidsemestrar mm. Eventuell läxa delas ut i efterhand då man får ta igen de uppgifter som är möjliga att genomföra på egen hand.

Info från fritids:
Fritids har fått en mobiltelefon och det är detta nummer som gäller till fritids, 
(alltså inte 82 865 eller 82 867).
Det går bra att både ringa och skicka SMS.     0708-14 47 67


Händer vecka 4
Måndag: Slöjd. Lämna in läsloggen. Simträning i Veddige simhall för några elever.
Tisdag:
Onsdag: Idrott. Lappen om utvecklingssamtal lämnas tillbaka till skolan.
Torsdag:
Fredag: Multiplikationstabellerna, bibliotek, bild och musik.

Ha en skön helg!
/Linda, Barbro, Lisa, Nadja, Elina och Maria 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar