torsdag 27 augusti 2015

Veckobrev

Eleverna konstaterade i går att nu har vi känt varandra i en vecka:) Vi har börjat komma igång med lektionerna och jag har fortsatt med Grej Of The Day. Eleverna har verkligen fastnat för det och frågar om jag inte kan ha det varje dag. Kul att se de är så nyfikna och vill lära sig! Om ni vill följa med på vår resa över världen kan ni kolla in den här kartan som kommer att uppdateras allteftersom. Ledtråden till nästa vecka är "Kunglig grav".






Föräldramöte

Välkomna på föräldramöte tisdagen den 8 september klockan 18.00. Vi träffas i 4:ornas klassrum. Vi beräknar att mötet pågår i ca 45 minuter. 

iPadsutdelning

Onsdagen den 16 september samlas 4a kl 17.30 i klassrummet för att dela ut iPads  till eleverna.

Vi kommer att gå igenom mål, regler och svara på ev. frågor kring  Lindbergs skolas satsning på en personlig iPad som ett verktyg för lärande från år 4. 
Målet med En-till-En är
  • att öka lusten till lärande hos elever och pedagoger, 
  • förbättra elevernas måluppfyllelse och resultat
  •  att skolorna utvecklar arbetsformer och metoder anpassade till IT som pedagogiskt lärverktyg.

Skolans IT pedagoger kommer att finnas med under kvällen  och starta upp Ipads tillsammans med förälder och elev. Vi önskar också att ni hjälper till med att skapa ett Apple-id under kvällen, men alternativ lösning finns. OBS!!! Både förälder och barn måste vara med på iPadutdelningen.

Vi skickar hem en blankett i god tid innan som vi gärna ser att ni fyller i snarast och skicka tillbaka med eleven.  Den måste vara ifylld innan ni kan hämta ut iPaden. 


Vid ev frågor, vänd er till Niklas Andersson  på mail niklas.andersson@varberg.se

Skolfoto

Årets skolfoto kommer att tas onsdagen den 16 september. Nytt för i år är att det bara kommer att tas en gruppbild och inga enskilda kort. 

Övrigt

* Just nu är det väldigt ostadigt väder med en hel del skurar mitt på dagen. Vi vill att barnen har tillgång till regnkläder, ombyte och gummistövlar på skolan eftersom vi försöker att vara ute varje dag på rasten.

* I går delade jag ut engelskböcker till eleverna och Elina kommer att dela ut matteböcker idag. Vi ser gärna att ni klär in dem hemma så att de håller längre.

****************************************************************************

Vecka 36

Måndag:

Tisdag: Idrott. Bibliotekstid.

Onsdag:

Torsdag: Idrott

Fredag: 


/Lena och Elina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar