torsdag 3 september 2015

Veckobrev

Vi inleder veckobrevet med en hälsning från Barbro som har eleverna i musik.

HT-15 Musik 4:A

Sverige är känt för att ha  en stor vistradition. Många har skrivit och sjungit sina visor och ofta spelat Luta,  Mandolin eller Gitarr.
Enligt läroplanen ska man i årskurs 4-6 lära känna några av dem.
Vi ska läsa lite om några visdiktare , kanske se någon film om dem och naturligtvis sjunga några sånger. Som avslut ska vi göra en liten film av terminens arbete. Vilken vi ska visa för föräldrarna och Sandra så hon vet vad ni har gjort inför årsk. 5.
 De visdiktare vi ska gå igenom är: Carl Michael Bellman ( 1740 – 1795),
Evert Taube (1890 – 1976), Cornelis Vreeswijk (1937-1987)
och Georg Riedel ( 1934- lever ännu).
Inför nästa termin ska vi repetera lite om olika instrument. Takt ,Rytm och noter. För att sedan gå in på ackord, prata om vad det är och sedan välja ett ackord-instrument som man ska träna och öva in en bestämd låt på. Denna ska vi sedan spela tillsammans och naturligtvis spela in på film och visa upp. Det står också i läroplanen att ni ska kunna spela några ackord på ett instrument. De instrument som blir aktuella är gitarr, Ukulele, och Piano ( synth). Du får pröva alla någon gång och sedan bestämma dig för ett.
Vi kommer att arbeta mycket i halvklass så vi får det lite lugnare och så jag hinner hjälpa alla. Men om alla kämpar på och gör sitt bästa så ska vi väl hinna med lite egna musikval,  musiklekar och dans.

Jag ser fram emot ett  roligt år tillsammans med er.


Barbro


En-till-en information
I dag kommer eleverna få med sig lappar hem som handlar om vad som gäller när man får ett personligt digitalt verktyg. Den ena lappen skall skrivas på och tas med till skolan innan den 16 september. 


Övrigt
Nästa vecka hoppas vi att vi ses på föräldramötet. Ni får gärna maila oss om ni har något särskilt som ni vill ta upp!


Vecka 37

Måndag:

Tisdag: Idrott. Biblioteksbesök. Föräldramöte 18.00.

Onsdag:

Torsdag: Idrott

Fredag: 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar