fredag 11 september 2015

Veckobrev


#eleverhjälper - En krona gör skillnad!

Ingen kan ha missat att många människor nu flyr från sina hemländer i hopp om att nå säkerheten i något av Europas länder. Skolor runt om i Sverige går nu samman och samlar in en krona från varje elev för att hjälpa flyktingarna ute i Europa. Med drygt en miljon elever i Sverige kan vi göra skillnad. Eleverna får givetvis ge mer än en krona men det viktiga är handlingen – inte summan.

Såhär går det till; de barn som vill tar med en krona till skolan och lämnar till klassläraren. Vi samlar sedan in pengarna från alla klasser och sätter in dem på Röda korsets konto för arbete med människor på flykt. Vi meddelar också skolsmedjan, som har startat denna insamling, hur mycket pengar vi samlat in. Skolsmedjan räknar sedan samman alla skolors insamlingar och meddelar sedan hur mycket pengar barnen i Sverige skänkt till flyktingar.
Insamlingen sker fram till 18/9 och sedan räknar vi samman summan.
Initiativet har uppmärksammats av Hallands nyheter.
Våra elever i 9b var på klassresa i Tyskland och vittnar om många flyktingar som försökte ta sig till Sverige. Eva Lindberg berättar om upplevelsen.

* INFORMATION FRÅN NADJA:
Nu ska vi lära oss alla landskapen i Sverige, den 23/9 kommer vi att ha ett litet läxförhör på dessa. Som hjälp till att träna på landskapen kan man använda sig av antingen 
*kartan som eleverna fått med sig hem  
*webbmagistern (fungerar endast på dator) 
*elevspel.se, här har eleverna inloggningar men man kan träna utan någon inloggning om man inte kommer ihåg den. Gå in på geografi och välj övningen som heter Mer om Sveriges kartor.

Man ska också kunna Värnen, Vättern, Kattegat, Östersjön och Kebnekaise. 

Är det något som är svårt så hör av er till mig på nadja.karlsson@varberg.se

Hälsningar Nadja 

* Elina hälsar att klassen jobbade jättebra på mattelektionen i torsdags:)

* I dag berättade jag om alpackor på dagens GOTD och jag anar att en hel del av er föräldrar kan lista ut vem jag ska berätta om på måndag. Ledtråden är: "The king of rock'n'roll"


* NÄSTA VECKA:
Tisdag: Idrott
Onsdag: Klassfotografering. iPadsutdelning
Torsdag: Idrott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar