torsdag 3 december 2015

v.49

Hej på er där hemma i blåsten och regnet!

Så var det snart dags att tända andra ljuset i adventstider, tiden i skolan går rasande fort och vi arbetar på som bara den.

I tisdags var det brandövning och hela 4A skötte sig ypperligt! När Elina och Nadja kom upp till fotbollsplanen, stod eleverna i ett spikrakt led, strålande!

I skolan började vi i onsdags med en uppdragskalender, kanske kommer ni märka av detta hemma... Man måste självklart inte utföra uppdragen utan det är helt på frivillig basis. Men varje dag öppnar vi en "lucka" där man får ett uppdrag som går ut på att göra någon annan lite gladare, eller att man ska tänka till lite extra. Be gärna barnen berätta hemma.

I matten har vi denna vecka repeterat olika sätt att räkna addition med stora tal. Det är skönt att se att så många minns och att det för de allra flesta funkar med addition mellan 0-20, som är väldigt bra att ha automatiserat nu.

I NO:n håller vi på att redovisa om våra djur och vilka egenskaper och anpassningar de har.

I SO:n fortsätter vi att jobba med globens delar och svensk namngeografi. På showbie ligger det ett bildspel där eleverna kan träna på detta. För att det ska fungera behöver eleverna ha Keynote på paddan, detta ska vi försöka hjälpa dem med idag.

Nästa veckas ledtråd för GOTD: "Pangkille"

V. 50
Måndag: Studiedag, skolan är stängd, men fritids är öppet för de som behöver omsorg.
Tisdag: Idrott + bibblan, ta med böcker som ska lämnas tillbaka.
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Engelska Glosor (delas ut fredag den 4/12)

Ha en skön helg!
//Malin och Elina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar