onsdag 16 december 2015

Vecka 51

Hej där hemma i stugorna bland paket, papper, julkort, granbarr och glitter!

Veckan har gått rasande fort igen, hur går det till? Ibland känns det som om det bara är måndag och sedan är det torsdag igen och dags att skriva blogg.

I veckan som gått har vi fortsatt med vårt arbete i matten om subtraktion, det funkar riktigt bra.

I NO:n pratade vi i fredags om Alfred Nobel och i onsdags kom Fridas mamma Åsa och överraskade oss med mysig fika och vi tittade på ett avsnitt av en gammal hederlig julkalender "Stjärnhuset" som handlar om stjärnbilder och grekisk mytologi. Nästa termin kommer vi blandannat att arbeta med rymden i NO. I morgon fredag kommer vi att fortsätta att prata om ryggradsdjur och ryggradslösadjur.

I vår uppdragskalender presenteras ett nytt uppdrag varje dag, vi hoppas verkligen att ni märker av det hemma. Det är frivilligt att utföra uppdragen, men det är många som gör det och får mycket positivt tillbaka, härligt!

Vad händer nu nästa vecka då? Jo, på måndag ska vi ha julpyssel tillsammans med 5a. Då är det bra om man kan ta med sig en tom hushålls/toarulle, då vi bland annat tänkte göra klassiska smältkarameller.

På tisdagen ska vi bland annat gå poängpromenad och på eftermiddagen ska vi titta på film och ha fredagsmys. Då får man lov att ta med sig chips eller popcorn, cirka 3 dl.

Vårterminen börjar igen fredagen den 8 januari kl 08:40.

Vecka 52
Måndag: Ta med toa/hushållsrullar till pysslet.
Tisdag: "Fredagsmys", om man vill tar man med sig 3 dl chips/popcorn.

Vi har planerat in ett föräldramöte tisdagen den 19 januari 2016 kl 18-19. Då kommer ni få möjlighet att träffa gamla och nya lärare. Vi kommer också att informera om hur arbetet i klassen fortskrider. Har ni några frågor som ni vill att vi ska ta upp på föräldramötet. Maila då gärna oss så tar vi med dessa på dagordningen.

Vi (Malin, Nadja och Elina) vill också passa på att tacka så mycket för den fina blomman, boken och godsakerna som vi fick av 4A i julpresent, tusen tack!
Ha nu en riktigt god jul och så önskar vi er alla ett fantastiskt nytt år!
//Malin och Elina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar