torsdag 21 april 2016

Vecka 16

Ja, så har ännu en vecka snart passerat. Det råder riktigt aprilväder ute. Ena dagen är det regn, nästa blåser det nästan storm och igår var det hur underbart som helst! Tänk på att skicka med kläder efter väder. Eleverna är ute på rasterna och nu även på idrotten.

Denna vecka så har eleverna redovisat sina "Grej of the day". Det har varit väldigt intressant och spännande att lyssna, både klasskompisar och lärare har lärt sig mycket!

I går meddelade vi klassen om att Malin i juni kommer att avsluta sin anställning på Lindbergs skola. När hon i november kom till klass 4A och 5A så var hon tjänstledig från skolan för att studera och arbeta med kommunanvisade nyanlända i Falkenbergskommun. Under tiden som Malin har arbetat med oss så har hon som vi tidigare berättat studerat svenska 2. Malin kommer från och med 16 juni att börja arbeta med nyanlända i Varbergs kommun, liknande det uppdrag som hon hade i Falkenberg. Hon har trivts fantastiskt bra i båda klasserna och hon söker sig självklart inte bort från skolan utan till någonting annat. Vem som kommer att ersätta Malin är för tillfället inte klart, men självklart kommer vi att meddela er så fort vi vet hur hösten ser ut. Det vi i nuläget vet, är att Elina och Nadja får ni iallafall allt dras med ett tag till... ;-)

I No:n fortsätter arbetet med rymden och vi har i veckan tittat lite närmare på planeterna. Eleverna kommer att få välja en planet som de skriver fakta om, vi kommer bland annat ta reda på diameter, omloppsbana runt solen, vad den består av... osv. Det märks att eleverna tycker att det är intressant men också svårt att förstå, för de har tusen frågor! Och det är hur kul som helst!

Vill också passa på att påminna om att vi vill att de nya matteböckerna skall kläs. Som vi sa förra veckan, så hinner ni inte hemma så snälla hör bara av er så hjälps vi åt i skolan.

I klassen tuggas det väldigt mycket tuggummi, det delas ut och vissa får och andra inte. Vi vill påminna om att det inte är tillåtet att tugga tuggummi i skolan. Prata gärna med era barn om detta.

Händer vecka 17
Måndag:
Tisdag: Idrott UTE KLÄDER EFTER VÄDER!!!!
Onsdag: GOTD: Bredaste H2O.
Torsdag: Bibliotek, idrott UTE KLÄDER EFTER VÄDER!!!! Läsläxa s. 126-137 + frågor.
Fredag:

Händer framöver:
5-6/5 Helgdag och lovdag
26-27/5 studiedagar, eleverna lediga
6/6 Sveriges nationaldag, helgdag
15/6 Skolavslutning

Ja, det var det hela för denna veckan! Undrar ni över någonting så är det bara att höra av sig.
Ha det gött!
Elina och Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar