torsdag 26 januari 2017

Vecka 4

Hej!

Denna vecka har gått fort. Vi har varit lite färre i klassen än vanligt, då några varit på semester och andra sjuka. Det har gått fint i veckan, för de som varit på plats, och utvecklingen går framåt. Idrottslektionerna har gått bra och eleverna har varit engagerade. I SV och SO har det också gått bra. I svenskan kör vi på med "Huset". Nu har de flesta i vart fall skrivit 4 kapitel av 10. Vi arbetar mycket med responsarbete och detta gör att arbetet drar ut på tiden, men det måste det få göra. Det viktiga är inte att bli klara snabbt, utan att lära sig och utvecklas i svenska språket och i att skriva. Det är häftigt att se hur eleverna själva blir medvetna om sitt lärande och att de utvecklas. I SO gör de nu sina arbeten om Finland, där redovisningar bör kunna påbörjas under nästa vecka.

Något vi önskar är att ni där hemma pratar med era barn om vikten av att vara tysta och lugna under lektionstid. Det blir en oerhörd skillnad på arbetsron om var och en tar ansvar för detta. För att underlätta koncentrationen använder vi flitigt grupprummen, där elever, enskilt eller i grupp, får sitta och arbeta. Som sagt, tala med era elever om att hålla sig lugna och att fokusera på skolarbetet under lektionerna. Viktigt!

Under denna vecka som varit har Elina varit iväg på kurs, men hon är tillbaka nästa vecka. I övrigt händer det ingenting annorlunda under kommande vecka, utan den bör flyta på som vanligt.

/Lina och Elina

Vecka 5

Mån -idrott
Tis -
Ons -
Tors -svenska glosor, idrott
Fre -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar