torsdag 20 april 2017

Vecka 16

Hej!

Vi hoppas att ni alla har haft en skön och trivsam ledighet. Nu fortsätter skolarbetet de åtta veckor som återstår, vilka kommer att försvinna i ett nafs.

Medeltiden
Vi fortsätter arbetet nästa vecka och avslutar med ett test den 3 maj. Mycket av det eleverna kan använda för att "läsa på" ligger på showbie liksom matrisen. Matrisen kan användas för att veta vad eleven ska kunna.  Efter det börjar vi läsa Vasatiden.

Svenska
I svenska fortsätter vi med textsamtal utifrån noveller. Veckan därefter, v 18,  kommer vi att påbörja ett arbete där eleverna ska skriva en förklarande text utifrån kunskapskraven.
 
Matte
I matten fortsätter vi att arbeta med att beräkna area av olika geometriska objekt.

Majblommor
Försäljningen av majblommor fortsätter. Känner man sig klar så är det bara att lämnar tillbaka ev majblommor och försäljningen redovisad och klart.

Mio, min Mio
Innan sportlovet lånade elever hem boken "Mio, min Mio". Bibliotekarien har meddelat att fyra elever har kvar boken hemma. Skulle ni vilja hjälpa oss få tillbaka böckerna hit så fort som möjligt.

Övernattning
Scoutstugan i Attorp är bokad för klassen den 5-6/5. Skriver än en gång vilka som är kontaktpersoner så att ni har möjlighet att höra av er till dem:
Felix mamma; Sofie Karlsson, tel 073-433 96 18
Selmas mamma: Carolina Kvarnström, tel 0733-544 256

Onsdag i vecka 17 fortsätter klassen arbetet med vilka aktiviteter de vill genomföra och om vi hinner tar vi upp förslag om mat.

Simtest
Onsdagen den 31 maj åker 5 A och 5B till simstadion för att testa simkunskaperna utifrån kunskapskraven i sexan. Eleverna ska kunna simma 200 m varav 50 m ryggsim. Vi åker buss.

Händer vecka 17
Måndag: idrott
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: idrott och slöjd
Fredag:

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar
Elina och Elisabeth





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar