torsdag 27 april 2017

Vecka 17

Hej!

SO-prov
På onsdag (3/5) har vi prov på medeltiden. Eleverna och jag har gått igenom vilka kunskaper de ska visa och hur de kan läsa på de kunskaperna. Jag tror att de flesta, egentligen alla, redan kan mycket om det här men det är en träning också på att kunna förbereda sig inför prov.

Svenska
Denna veckan har vi fortsatt att ha textsamtal utifrån en novell, "Det brustna hjärtat". I samband med det listade eleverna vad de är rädda för och utifrån diskuterade vi olika slags rädslor. Det blev ett mycket bra samtal där man lyssnar respektfullt på varandra.

Matten
Denna veckan har vi fortsatt att arbeta med area och tränat på begrepp som l.e =längd enheter och a.e =area enheter. Vi tränar också på formler för olika geometriska figurer.

NO
I torsdags började vi med ett nytt arbetsområde i NO, människokroppen. Vi kommer att titta närmare på hur kroppen ser ut på utsidan och på insidan. Vi ska bland annat lära oss våra viktigaste organ och hur de samarbetar.

Övernattning i Attorps scoutstuga
Nu blir det övernattning den 5-6 maj i Attorps scoutstuga. I onsdags eftermiddag hade vi mycket engagerade diskussioner om aktiviteter och främst mat. Tillsammans kom vi fram till att det blir tacos på kvällen och att föräldrar ordnar inköp av frukost. De vill också grilla mash-mallows på kvällen vilket Frida och hennes föräldrar åtagit sig att fixa. Vi har i klassen bestämt att eleverna själva tar med godis och snacks men lämnar till er föräldrar att ni ser till att det blir rimliga mängder. Hör gärna av er till Felix eller Selmas mammor om vad ni skulle kunna hjälpa till med.


Majblommeförsäljning
Klassen har sålt för över 6 000 kr och av dem får klassen behålla ca 1 300kr. Scoutstugan kostar ca 850 kr i hyra.


Lovdag
På måndag är det 1 maj så vi påminner om att det då är lov.

Händer vecka 18
Måndag: lovdag 1 maj.
Tisdag: sista dagen att redovisa sin majblommor/pengar.
Onsdag: prov på medeltiden se ovan.
Torsdag: idrott och slöjd
Fredag:

Vi önskar er alla en riktigt trevlig långhelg!

Med vänliga hälsningar
Elina och Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar