torsdag 11 maj 2017

Vecka 19

Hej!

Var ni några som saknade veckobrevet förra veckan..? Vi skrev det men såg just nu att vi glömt att publicera det... Vilken tur att det har fungerat denna veckan iallafall :-)

Eleverna var alla överens om att det blev en lyckad och rolig övernattning.  Enligt de föräldrar som var där fungerade allt mycket bra och de upplevde stämningen i gruppen som riktigt god. Ett stort tack till alla föräldrar som på något sätt bidrog till att detta kunde bli av. 

SO
Vi har nu börjat att läsa Vasatiden och till tisdag har eleverna i läxa att träna på några historiska begrepp. De ska kunna och förstå innebörden av begreppen. 

Svenska
Arbetet med texter fortsätter och i måndags knöt vi en av texterna till ett arbete om rädslor. Då arbetade vi tillsammans med vår kurator, Maria, som har stor kunskap om rädslor och hur man kan hantera dem. Hon var mycket imponerad av det öppna klimatet och den respekt som eleverna visade varandra i diskussionen. Tummen upp! 

Matematik
Vi har arbetat med tre-dimensionella figurer och hur de ser som platta figurer, rita dem och byggt. 

NO
Under veckan har vi börjat att arbeta med människokroppen, just nu är det huden. 

Idrott
Från och med nästa vecka kan det bli uteidrott, så ta alltid med kläder så att ni kan vara både ute och inne.

Naturrum
På onsdag, den 17/5, åker vi till Naturrum på Getterön tillsammans med 5 B. Där får eleverna bl a skåda fågel, få berättat för sig hur honung blir till. Den dagen får vi baguetter med oss från skolan men eleverna behöver ha dricka med sig. Det kan också vara bra att de får med sig en liten extra fika. Tänk på kläder efter väder eftersom vi är ute hela dagen. Det blir buss till och från Getterön.

Händer vecka 20
Måndag: Idrott
Tisdag: Historiska begrepp i läxa
Onsdag: Naturrum på Getterön. Eleverna har med sig egen dricka och ev en extra fika. Kläder efter väder. Engelskaläxa-glosor
Torsdag: Idrott och slöjd
Fredag:

Nu får vi verkligen hoppas att värmen kommer tillbaka i helgen, så vi kan njuta av lite sol.

Hoppas ni alla får en skön helg!
/Elisabeth och Elina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar