torsdag 18 maj 2017

Vecka 20

Hej!
Ja, då har vi 15 skoldagar kvar... Tiden går som vi tidigare konstaterat ruskigt fort när man har roligt. I fredags hade jag (Elina) den stora förmånen att få vara med era barn nästan hela dagen igen, eftersom jag inte undervisar i mer än matematik och NO i 5A, så händer inte de så ofta. Jag missade engelskan på morgon, men annars fick de minsann stå ut med mig på bild (!), matematik och NO och jag kan meddela att ni har ljuvliga barn! Detta vet ni och vi ju, men jag tänkte bara tala om det igen. Vi hade en helt fantastisk fredag, de var lugnt, mysigt, lärorikt och ja, det var helt enkelt tipptopp!!
Efter att allt är betalt för övernattningen har klassen 300 kr över. Vi funderar hur vi kan spendera dessa innan skolavslutningen.

Naturrum
Vi hade en härlig dag på Naturrum ute på Getterön trots att vädret inte såg ut att vara med oss från början. Att det är en klass som är nyfikna och aktiva blev än mer tydligt vilket gav upphov till en bra diskussion tillbaka i skolan. Diskussionen handlade bl a om hur man tar till sig instruktioner och vad andra som vi mötte kanske tänkte om oss. Det här handlar mer om en process än att förmana.







NO
I NO:n så fortsätter vi att arbeta med människokroppen. Denna vecka har vi tittat närmare på matspjälkningssystemet, pratat om motion och sömn samt tittat på tallriksmodellen. I matsalen så uppmanas man att försöka äta efter tallriksmodellen med varierad framgång ;-)

Lovdagar
Den 25 - 26/5 är det Kristi Himmelsfärdsdag och en "klämdag" då är eleverna lediga. Den 5 juni är också en lovdag och sedan är vi alla lediga den 6 juni eftersom det är Sveriges Nationaldag.

Simstadion den 31/5
Vi åker till simstadion den 31/5 för att kontrollera simkunskaperna, 200 m varav minst 50 m på rygg. Tag med simkläder, handduk och duschgrejer.

Fadderbarnen
Fredagen den 2/6 ska vi ha en sista avslutningsträff med våra fadderbarn. Vi kommer att göra en tipspromenadsorientering på skolgården och äta egen medhavd LITEN fika.

Skolavslutning
Skolavslutning för F-6 A kommer att ske fredagen den 16 juni kl: 10:45 - 11:45 i Lindbergskyrka. Vi återkommer när vi har bestämt när och hur vi samlas.

Händer vecka 21
Måndag: Idrott
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Kristi himmelsfärdsdag (Lovdag)
Fredag: Lovdag

Händer vecka 22
Måndag: Idrott
Tisdag:
Onsdag: Simtest på simstadion se information ovan
Torsdag:
Fredag: Tag med liten fika, vi ska ha avslutningsträff med våra fadderbarn.

Vi önskar er alla en riktigt trevlig helg!
Elisabeth och Elina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar