torsdag 18 september 2014

Vecka 38

Hej på er!


Vilken härlig dag vi hade på Påskbergsvallen i tisdags! Solen sken från blå himmel och alla kämpade ivrigt på med de olika grenarna i friidrott. Det var underbart att se hur eleverna hejade fram varandra även om det endast var träning.

I dag har vi tittat på elevernas 100-läxa som de fick hem förra veckan. Tanken var att era barn skulle räkna ihop sina saker själva. Det var en matteläxa där de skulle träna på att räkna till 10, göra ”tioskutt” till 100 eller räkna hela vägen till 100. Självklart är det bra om ni föräldrar eller syskon finns med som stöd, men det är synd om ni gör läxan åt ert barn. Den fyller inte riktigt sin funktion då…

Vi vill upplysa er om att det finns elever med allergi mot hund, katt och häst i klassen. Det är därför viktigt att man tänker på att inte klappa sina djur precis innan man går till skolan.

Vissa dagar är det många elever som har behov av att gå till Ingemo för att kontrollera skador som man fått på fritiden. Vi ser helst att ni skickar med en lapp om ert barn behöver besöka Ingemo.

På måndag skickas den första läsloggen hem tillsammans med läsläxan. Eleverna kommer sedan att varje tisdag få med sin läslogg med uppgifter till läsläxan. Läsloggen ska skickas med till skolan på måndagar. Uppgifterna ska de skriftligt svara på i sin läslogg. Läsloggen är utöver att reflektera över vad man har läst också ett bra tillfälle att träna sig på att skriva fullständiga meningar. Vi påminner också om broschyren med informationen om "En läsande klass" och de läsfixare som tränar oss att använda olika lässtrategier. Prova gärna att "vara någon av läsfixarna" i samband med läsningen av läsläxan.

I fortsättningen kommer vi att vara inomhus på idrotten. Det kan vara bra att ha en extra frukt på onsdagar då det är en lång dag och många blir extra hungriga efter idrottspasset på eftermiddagen.

torsdag den 25/9 är det lovdag för alla elever. Det är ingen skola denna dag, men fritids är öppet för de som anmält fritidsomsorg för denna dag.

Händer vecka 39

Måndag: Slöjd. Ta med läsläxan. Läslogg till läsläxan delas ut och skickas med hem. Fotografering för elevrådsrepresentanter och Arilrepresentanter.
Tisdag:
Onsdag: Idrott. Ta med kläder för inomhusidrott.
Torsdag: Lovdag Fritids är öppet för de som anmält fritidsomsorg.
Fredag: Bibliotek, bild och musik. Oömma kläder.

Händer framöver...
6/10 Åker vi under förmiddagen tillsammans  med 3B till Veddige simhall och kontrollerar elevernas simkunskaper. Ta med frukt. Vi äter i matsalen när vi kommer tillbaka till skolan.
7/10 Åker vi med 3B på teater i stan. Ta med matsäck.

Ha en trevlig helg i solen!
Maria, Nadja, Linda och Elina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar