torsdag 25 september 2014

Vecka 39

Hejsan!

Nu verkar det som att sommaren har lämnat oss och hösten knackat på dörren. Dagarna är kyligare och det är därför viktigt att ha kläder för alla temperaturer och väder då vi är ute alla raster.

Apropå kläder har vi upplevt att lek med kepsar, mössor och sjalar tagit allt för mycket fokus på lektionerna den senaste tiden. Vi har därför bestämt att dessa stannar kvar ute i korridoren under lektionstid.

På måndag samlar vi in läsprotokollet till läsläxan för september. Eleverna får istället med sig ett nytt läsprotokoll för oktober hem. Även läsloggen ska lämnas in på måndag och eleverna får sedan hem den igen på tisdagen med en ny uppgift i.

Här i skolan har vi jobbat vidare med miljö och sortering av "skräp". Vi har pratat mycket om återvinning och hur viktigt det är att hushålla med jordens resurser. Vi har funderat på vilka material man använde sig av på stenåldern och vilka vi använder idag. Vi har pratat om de sopor som man hade på stenåldern och vilka slags sopor vi har idag. I tisdags samlades vi kring lägerelden (ett stort ljus) precis som våra förfäder en gång gjorde och funderade och diskuterade kring dessa frågor.

På torsdag (2/9) önskar vi att eleverna tar med sig RENA sopor till skolan som vi sedan skall sortera efter konstens alla regler.

Händer vecka 40

Måndag: Slöjd. Ta med läsläxa och läslogg. Protokollet för läsläxan för september lämnas in!
Tisdag:  Läslogg delas ut och tas med hem.
Onsdag: Idrott. Ta med kläder för inomhusidrott.
Torsdag:Tag med RENA sopor.
Fredag: Bibliotek, bild och musik. Oömma kläder.

Händer framöver...
6/10 Åker vi under förmiddagen tillsammans  med 3B till Veddige simhall och kontrollerar elevernas simkunskaper. Ta med frukt. Vi äter i matsalen när vi kommer tillbaka till skolan.
7/10 Åker vi med 3B på teater i stan. Ta med matsäck.

Ha en trevlig helg!
Maria, Nadja, Linda och Elina



































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar