torsdag 9 oktober 2014

Vecka 41

Hej!

Vilken händelserik vecka vi har haft!

Under förmiddagen i måndags var vi i Veddige simhall tillsammans med 3B. Badtiden delades upp i två delar. Vi i 3A startade med fritt bad och oj vad kul vi hade! Det var verkligen full fart i simhallen! Den andra delen av badtiden fick alla simma 25 meter bröstsim och 10 meter ryggsim. Simlärare kontrollerade simkunnigheten för samtliga. För de som ej klarade simningen eller eventuellt behöver "fila" lite på bentagen kommer det till våren att erbjudas några tillfällen med simträning tillsammans med simlärare. De elever som är berörda av detta är kontaktade via mail.

I tisdags var vi iväg på ännu en utflykt. Då bar det av till Teater Halland tillsammans med 3B. Vi fick där ta del av en litterär salong som innehöll både visor och dikter. Vi fick lyssna till och även sjunga med i visor av bland annat Felix Körling. Vi fick även prova på att skriva egna haiku-dikter. Vi hade en intressant och annorlunda dag på teatern och många var positiva till att vi fick vara delaktiga själva. Till lunch hade vi med oss smaskiga baguetter från skolans kök.


Personalen i matsalen hälsar att om det är någon som inte skickat in nytt intyg för specialkost så måste detta göras snarast. Även läkarintyg för icke kroniska allergier/överkänsligheter ska skickas in. Blankett om specialkost finns på skolans hemsida.

Vi påminner igen om att läsläxa och läslogg alltid ska vara med i väskan på måndagar. I måndags var det ju lite extra rörigt med alla simgrejer i väskorna, men i fortsättningen är det viktigt att läsläxan och läsloggen är med så att man kan genomföra de moment som är tänkta på lektionen.

Viktigt att tänka på kring läsläxan är också att vi endast har bibliotekstid på fredagar. Är det så att man tror att läsläxan kommer att ta slut under veckan så ska man låna en ny bok på fredagen. Bättre att ha dubbelt än att vara utan. Nadja har klassen på fredagar när det är dags för bibliotekslån och påminner alltid om att låna ny läsläxa om man tror att man behöver. Hjälp gärna ditt barn med att påminna inför fredagen om han/hon behöver låna ny bok till läsläxan.

Vi vill också göra er uppmärksamma på att det går springmask i klassen. Läs mer om detta på 1177.

Händer vecka 42

Måndag: Slöjd. Ta med läsläxa och läslogg.
Tisdag:  Läslogg delas ut och tas med hem.
Onsdag: Idrott
Torsdag:
Fredag: Bibliotek, bild och musik. Oömma kläder.

Trevlig helg!
Maria, Nadja, Linda och Elina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar