torsdag 16 oktober 2014

Vecka 42

Hösten är här och regnet har öst ner i veckan. Tänk på att uppdatera era barns regnkläder, gummistövlar och extrakläder. Vi är ute i alla väder och då gäller det att ha kläder för passande väderlek.

I veckan som gått har vi arbetat på med vårt tema om geografi. Vi har fortsatt att repetera världsdelar och världshav. Vi har också pratat om väderstreck, Norden och vilka städer och platser som vi i klassen har besökt och försökt hitta dem på kartan.

Vi fortsätter att arbeta med arbetsron i klassrummet, vissa lektioner fungerar det bra andra inte. Det har varit mycket vikarie denna veckan och så blir det ibland. I går när de hade vikarie så var det väldigt många som inte tog sitt ansvar för arbetsron. Vissa moment gick inte att genomföra för att eleverna pratade så. Prata gärna med era barn hemma hur viktigt det är med arbetsron och att det är allas ansvar, vid alla lektioner oavsett vilken lärare man har!

Maria har drabbats av värsta bacillerna och varit hemma hela veckan. Jag (Elina) har pratat med henne och kände nästan inte igen henne på rösten så hes som hon var. Vi får hoppas att hon kryar på sig i helgen så att hon kommer nästa vecka.

På fredag i nästa vecka (24/10) kommer vi att avsluta med att titta på filmen "Hur många kramar finns det i världen?" Det är helt ok att ta med sig en frukt eller en grönsak att äta på under filmen.  

Händer vecka 43

Måndag: Slöjd. Ta med läsläxa och läslogg.
Tisdag:  Läslogg delas ut och tas med hem.
Onsdag: Idrott
Torsdag:
Fredag: Bibliotek- nya böcker lånas till läsläxan, bild och musik. Oömma kläder. Vi tittar på film, du får gärna ta med en frukt eller grönsak att äta under filmen.

Nu önskar vi er alla en riktigt skön helg!
/Linda, Maria, Nadja, Barbro och Elina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar