torsdag 23 oktober 2014

Vecka 43

Hej!

Tänk vad tiden går fort! Redan nästa vecka är det dags för höstlov! Det känns inte som att det var så länge sedan som vi alla möttes lite pirriga och spända inför det nya läsåret.

I måndags var jag (Maria)  tillbaka igen efter den långa sjukveckan. Det var härligt att träffa alla och att allt "var som vanligt" igen. Vi pratade i måndags om vikten av att alltid göra sitt bästa oavsett om det är ordinarie lärare eller vikarie som har klassen. Detta höll samtliga med om och lovade att bättra sig.

I SO:n har vi denna vecka fortsatt med kartkunskap. Det är härligt att se vilket engagemang det är hos eleverna när de söker efter fakta i kartboken. Vi kommer att avsluta vårt geografitema med att ha ett läxförhör torsdagen den 13/11 på världsdelar, världshav samt de nordiska länderna. Eleverna kommer inför läxförhöret att få med sig kartor hem att träna på.

I dag har vi med anledning av FN-dagen (fredag 24/10) pratat om FN och Barnkonventionen. Barnen var väldigt intresserade och hade många intressanta frågor.

I svenskan har vi den senaste tiden bland annat tränat på att skriva stödord, skriva fullständiga meningar med hjälp av stödorden och att planera sitt skrivande. Vi har även arbetat en del med läsförståelse på olika sätt. I onsdags släckte vi ner i klassrummet och tände levande ljus för att komma i stämning och sen skrev vi Halloweenberättelser så att pennorna glödde.

På gympan körde vi denna vecka idioten som uppvärmning och sedan hade vi cirkulationsträning. Detta blev ett hårt pass och alla gav järnet. Härligt!

Vi påminner om att det är höstlov vecka 44 och att eleverna då är lediga från skolan. För de som anmält fritidsomsorg på lovet är fritids öppet som vanligt.


Händer vecka 44

HÖSTLOV

Händer vecka 45

Måndag: Slöjd. Ta med läsläxa och läslogg. Läsprotokollet för oktober lämnas in ifyllt och nytt för november lämnas ut.
Tisdag:  Läslogg delas ut och tas med hem.
Onsdag: Idrott
Torsdag:
Fredag: Bibliotek, bild och musik.

Nu önskar vi er alla en trevlig helg och ett härligt höstlov!
/Linda, Maria, Nadja, Barbro och Elina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar