torsdag 5 mars 2015

Vecka 10

Hej på er!

Första vårmånaden är här och det märks på skolgården. Det är full fart på allt ifrån kojbygge, fotboll, gungor, lekar, kulspel mm. Härligt att se!

Denna vecka har alla fått sin gåvobok från Varbergs bibliotek. Det var kul att se elevernas iver över att få börja läsa i de nya böckerna. För de elever som varit sjuka så har Maria tagit hand om böckerna så länge. På tal om sjukdomar så har det varit många i klassen som varit sjuka de två senaste veckorna. Vi hoppas att alla är friska snart igen!

Vi vill passa på att påminna om att läsloggen och läsläxan alltid ska med till skolan på måndagar. De senaste veckorna har flera elever saknat läsläxan och det har då varit svårt att genomföra den planerade undervisningen kring läsläxan.

Idag har vi börjat med ett nytt arbetsområde i So/No, det handlar om lösningar och blandningar.  Vi har idag börjat med att eleverna har fått skriva vad de tror att vissa ord/begrepp betyder. När vi avslutar temat kommer vi att gå tillbaka och titta vad vi skrev och se om vi kanske, kanske har lärt oss någonting mer...

På måndag kör vi igång med de nationella proven i matematik och svenska. Då önskar vi utsövda, mätta, friska och pigga barn. ;-)

Tisdagen den 17/3 kommer vi att åka till Kulturskolan för att se en föreställning som kommer innefatta animation, bild, dans, drama, film, musik och teater. Vi kommer att åka buss dit direkt efter vi ätit lunch på skolan. Vi är tillbaka på skolan så att vi slutar i vanlig tid kl 13.20. 

Händer vecka 11
Måndag: Slöjd. Ta med läsläxan och läslogg.
Tisdag: Läslogg delas ut.
Onsdag: Idrott.
Torsdag: Multiplikationstabellerna. 
Fredag: Bibliotek, bild och musik.

Ha en riktigt skön helg och glöm inte att heja på alla Vasaloppsdeltagare på söndag!
/Linda, Barbro, Lisa, Nadja, Elina och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar