torsdag 12 mars 2015

Vecka 11

Hej där i vårsolen!

Vilken sprudlande aktivitet vi har här på rasterna, det känns som om vi alla har vaknat till liv i vårsolen!

Vi har börjat på med Nationella proven i både matematik och svenska och det är med glädje vi kan berätta att det fungerar jättebra. Era barn tar dessa lektioner på fullaste allvar och vi har jättebra arbetsro. Härligt!

Eftersom det är magsjuketider här på skolan vill vi påminna er om vad vår skolsköterska har informerat om:

Hej!

Här kommer lite information om vad som gäller: barn ska vara hemma när de har kräkningar eller diarré. Om barnet har barnomsorg eller går i skolan, kan det gå tillbaka dit när det äter som vanligt och inte har kräkts eller haft diarré under två dygn. Barnet ska också ha varit feberfritt i minst ett dygn utan febernedsättande och ska orka med en hel dags aktiviteter tillsammans med andra barn.

För att förebygga smitta är det viktigt med god hygien, framför allt att tvätta händerna ofta och noga när man varit på toaletten. Att lägga ner toalett-locket när man spolar är ett tips.
Hälsningar
Ingemo
Skolsköterska

Eftersom Maria var sjuk så kom läsloggen ut en dag för sent. Vi hoppas att ni hinner med detta trots allt. Tänk på att hemma har ni ju alla möjligheter att i lugn och ro hjälpa era barn med läsloggen/skrivandet så att de tränar t.ex. bokstävernas form och fullständiga meningar.

På tisdag kommer vi att åka till Kulturskolan för att se en föreställning som kommer innefatta animation, bild, dans, drama, film, musik och teater. Vi kommer att åka buss dit direkt efter vi ätit lunch på skolan. Vi är tillbaka på skolan så att vi slutar i vanlig tid kl 13.20.

Händer vecka 12
Måndag: Slöjd. Ta med läsläxan och läslogg.
Tisdag: Läslogg delas ut.
Onsdag: Idrott.
Torsdag: Multiplikationstabellerna. 
Fredag: Bibliotek, bild och musik.

Ha en härlig helg i vårsolen!
//Linda, Barbro, Lisa, Nadja, Elina och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar