torsdag 19 mars 2015

Vecka 12

Hej!

Oj, vad tiden rusar iväg! Kalendern visar att det snart är påsk och dags för påsklov. Flera åkplattor ligger kvar i kapprummet. Vi har påmint eleverna om att de ska ta hem dessa. Vi får väl hoppas på att vi slipper snö nu...

Vi jobbar på som bara den här i skolan med de nationella proven och klassen sköter detta alldeles utmärkt. Eleverna har gett kommentarer som "Men det här kändes ju inte ens som ett prov" eller "Det var inte så svårt som jag trodde". Härligt!

I tisdags var vi på Kulturskolan och fick se en fantastisk teaterföreställning med inspiration av allt från dans, musik, drama och konst. Klassen skötte sig jättebra och vi hade en trevlig stund tillsammans. När vi kom tillbaka till skolan var det många frågor om olika instrument mm. Det var flera som hade blivit nyfikna på att börja spela instrument eller börja på någon av Kulturskolans verksamheter. Vi hoppas att ni var och tog del av Kulturskolans utbud på deras öppet hus kvällar i onsdags och torsdags.

Vi kommer fortsättningsvis att gå till biblioteket på tisdagar istället för fredagar. För att det både ska bli en lugn stund i biblioteket och för att det ska finnas möjlighet att få bra hjälp för alla med boklånet kommer klassen att låna böcker i halvklass. Redan i tisdags var grupp 1 och lånade böcker i biblioteket. Nästa vecka är det grupp 2 som ska till dit. Eleverna vet själva vilken grupp de tillhör. Skulle det vara så att läsläxan råkar ta slut där hemma och det är ett tag tills det är dags för nytt boklån så ordnar vi naturligtvis det här i skolan. Bara hör av er i så fall.

Vi har under flera veckors tid jobbat med ett skrivprojekt som vi kallar "familjen". Många börjar nu bli klara med detta och sista lektionstillfället till denna uppgift blir på måndag. De som inte blir klara på måndag kommer att få med sig skrivuppgiften hem för att slutföra arbetet.

 Eftersom det är påsklov vecka 14 så delas ingen ny läslogg ut nästa vecka.

Vi passar på att påminna om att det är studiedag fredagen den 27/3. Det är alltså ingen skola denna dag.


Händer vecka 13
Måndag: Slöjd. Ta med läsläxan och läslogg.
Tisdag:  Bibliotek grupp 2.
Onsdag: Idrott.
Torsdag: Multiplikationstabellerna. 
Fredag: Studiedag!

Ha en skön helg!
//Linda, Barbro, Lisa, Nadja, Elina och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar