torsdag 3 mars 2016

Läsläxa Kompisboken

Nu kommer klassen  ha en strukturerad läsläxa i några veckor framöver. Vi kommer att läsa boken Kompisboken som handlar om relationer mellan elever. Alla har fått med sig ett exemplar av boken hem, i böckerna ligger ett lässchema där ni föräldrar fyller i. Jag vill att ni lyssnar på minst en sida varje vecka som eleverna läser högt. Resten är okej att man läser tyst. 

Till varje kapitel finns några frågor att svara på. Frågorna ligger i ett dokument på showbie som eleven får ladda ner till sin dator varje vecka. När man svarat på veckans frågor laddar man upp ett nytt dokument på showbie. Fråga 1 och 4 är frågor som man kan hitta direkt i texten, fråga 2 och 5 får man fundera lite efter svaret, och fråga 3 och 6 ska man uttrycka sin åsikt.

Vissa frågor får man fundera lite mer på och andra handlar om vad man själv tycker. Det är meningen att man ska svara på frågorna så mycket som möjlig själv. På torsdagar ska veckans sidor vara läst och frågorna ska vara svarade på. Då kommer vi att sitta i läsgrupper och prata om det vi läst. 

Arbetsgången kommer vara så här varje vecka
  1. Läs angivna sidor.
  2. Ladda ner frågorna från Showbie till pages.
  3. Svara på frågorna
  4. Ladda upp dina svar på Showbie.
Hälsningar Nadja 


Lässchema (läxan är till torsdagar)
v. 10 s 5-24
v.11 s 25-42
v12 s 43.64
v 13 lov
v. 14 s 65-79
v.15 s 80-99
v. 16 s 100-125
v.17 s126-137
v 18 Till onsdagen s 138-167

OM BOKEN

I Lin Hallbergs Kompisboken är det Klara som är huvudperson. Hon går i fyran och har inga kompisar. Ändå är hon inget offer. Trots allt vet hon sitt värde och har en stark självkänsla. Som födelsedagspresent av sin mormor får hon en skrivbok av mörkblå sammet. I den ska hon skriva om sina kompisar, tycker mormodern, som inte vet bättre. Klara skriver istället om spelet i klassen. Om Auriel, tjejen som står högst i kurs. Om Kemal, som tror sig äga hela klassen.  Om Anton, som kommer ny till klassen och ställer allt på ända. Det gillar Klara. Sakta, men under dramatiska omständigheter, utvecklar Klara och Anton en vänskapsrelation. De visar vara tvillingsjälar. Slutet gott, allting gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar