torsdag 10 mars 2016

Vecka 10

Hej på er!

Arbetet med onsdagens värderingsövningar tycker vi fungerar mycket bra där eleverna kommer med många sunda tankar och idéer. Be gärna barnen berätta om vad vi har pratat om.

Nu under cirka tre veckor kommer vi arbeta med informationssökning och källkritik i svenska och SO. Första veckan kommer vi göra olika övningar och titta på om man kan använda vilka källor som helst från t.ex. internet. Vad ska man tro på? Titta gärna på länken om Åsneryds kommun (denna kommun är fiktiv).

Idag (torsdag) har vi gått igenom läsläxan. Det är väldigt viktigt att eleverna har gjort läxan till torsdagar. Både att de har läst hela texten och svarat på frågorna. På torsdagar sitter eleverna i läsgrupper och diskuterar texten och svaren på frågorna. Vi vill också passa på att påminna att nu när eleverna har skrivläxa så är det väldigt bra om de svara med hela meningar, samt att ni tillsammans tittar på texten så att den är rättstavad. Skicka in texten så fort den är klar, så hinner Nadja läsa igenom så många svar som möjligt innan lektionen börjar.

Lördagen den 19/3 är det dags för Earth hour igen, vi vill slå ett slag för detta! Passa på att släcka ner, prata om hur man kan spara på jorden resurser och mys tillsammans med tända ljus! Läs mer på http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/1415461-earth-hour-2016

Händer vecka 11


Måndag:
Tisdag: Idrott + bibblan, ta med böcker som ska lämnas tillbaka.
Onsdag: GOTD:  ”Sångfåglarnas kamp" 
Torsdag: Idrott, läs- och skrivläxa (s. 25-42 + frågor)
Fredag: 
Lördag: Earth hour kl.20:30 - 21:30  

Ha en bra helg!
Elina och Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar