torsdag 2 februari 2017

Vecka 5

Hej på er där hemma!

Då har vi kommit in i februari månad och förra helgen hoppas vi att det var fler än vi som räknade fågelarter och fåglar vid våra fågelbord/matare. Det är ju himla retligt när man sitter där och kollar in arterna och det vimlar av talgoxar, blåmesar, pilfinkar, skator och en och annan gråsparv och sedan när det bli tisdag, då kommer de... domherrarna, bergfinkarna och grönfinkarna och t.o.m en större hackspett! Nåväl, det finns ju ingenting som säger att man inte kan kolla fåglar andra dagar också, men lite förargligt är det allt.

Och med denna inledning så kommer vi osökt in på det ämnesområde som vi nu håller på att repetera och avsluta i No:n som har handlat om växter, djur, bakterier, virus och alger. Fråga gärna hemma vad vi har arbetat med.

I matten har vi denna veckan arbetet med tusendelar, det har gått som bara hejsan. Lite lurigt det här med mil, km och m, men det ska nog falla på plats det också så småningom.

I SO har vi påbörjat redovisningar om Finland, vilket vi kommer att fortsätta med under nästa vecka. Därefter börjar vi arbeta med Island. Sedan återstår "bara" Sverige.

Nästa vecka kommer vi att ha två långa läsförståelsepass. Eleverna kommer att få läsa en skönlitterär text och en faktatext samt svara på frågor till dessa. Detta gör vi för att vi ska veta hur eleverna ligger till i läsförståelse. I början av höstterminen-16 arbetade vi ganska mycket med läsförståelse medan vi från november månad har fokuserat på elevernas skrivande. Arbetet med "Huset" kommer att avslutas i och med att Lina slutar. Det är ytterst få i klassen som kommer att ha hunnit klart med alla tio kapitel till dess, men syftet med arbetet har framför allt varit att bli bättre på att skriva och blir bättre på svenska skrivregler. Man blir bättre på det genom att skriva mycket och få konkret respons på det arbete man gör och under några månader har vi arbetat på detta sätt. Med stolthet kan jag säga att hela klassen har blivit betydligt bättre skribenter än innan projektet startade.

I tisdags fick ni hem en lapp om Sjöaremossen (se även tidigare inlägg) och för alla er som varit sjuka/på semester så finns det lappar till er namnade på tavlan i klassrummet. Det finns en svarstalong med som ni senast skall lämna tillbaka den 7/2. I tisdags morse fick ni även mail hem om hur ni kunde boka in er på utvecklingssamtal.

Vi har fått en del frågor om vem som kommer att komma för Lina efter sportlovet. Vi säger till er som vi säger till eleverna, att så fort vi vet någonting, minsta lilla, så kommer vi att berätta det. Under tiden så passar vi på att umgås riktigt mycket med Lina och hennes fantastiska mage!

Varbergs kommun erbjuder föräldrautbildningar. Klicka på länken nedan och läs mer...

http://www2.varberg.se/nyhetsarkiv/nyheter/nustartarvarensforaldrautbildningar.5.4c427f9c159c7b3a59f54cf4.html

Och har ni nu lyckats läsa ända hit (jo, vi vet att det blev ett långt brev denna veckan ;-)) så måste vi ju passa på att önska er alla en riktigt härlig helg!

Ha det gott!
//Lina och Elina

Vecka 6

Måndag: idrott, gruppredovisningar i SO
Tisdag: matten skall vara klar, s. 62 - 64.
Onsdag:
Torsdag: svenska glosor, idrott
Fredag: 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar