torsdag 6 november 2014

Vecka 45


Hej!

Vilken regnig och grådassig vecka som inledde efter höstlovet! Brrr!! Vi har passat på att utnyttja mörkrets mysfaktor med att tända levande ljus i klassrummet i samband med när vi läser gemensamt och själva. Vi har även i stämningen av levande ljus läst upp våra Halloweenberättelser och flera av dem var riktigt läskiga.

På svenskalektionerna denna vecka har vi pratat vidare om hur man planerar sin text och då med hjälp av stödord. Vi har startat upp ett faktatextskrivande om olika djur där man först fick träna på att göra en planering för sin text. De allra flesta djur som vi valt att skriva om lever i världsdelen Afrika.

Apropå världsdelar så kommer eleverna att få ett läxförhör på världsdelar, världshav samt de nordiska länderna torsdagen den 13/11. Samtliga fick med sig kartor hem att träna på veckan före lovet.

Vi vill passa på att påminna om att lämna in läsprotokollet för oktober månad!

Vecka 47 kommer F-6 A att ha en läsvecka. Vi kommer att läsa extra mycket på lektionerna i skolan och vi kommer även att få "lära känna" författaren Lennart Hellsing lite närmre genom författarporträtt. Mer information om läsveckan kommer i nästa veckas blogg.

Händer vecka 46

Måndag: Slöjd. Ta med läsläxa och läslogg.
Tisdag:  Läslogg delas ut och tas med hem.
Onsdag: Idrott
Torsdag: Läxförhör på världsdelar, världshav och de nordiska länderna.
Fredag: Bibliotek, bild och musik.

Ha en riktigt härlig och mysig helg!
/Linda, Barbro, Nadja, Elina och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar