torsdag 13 november 2014

Vecka 46

Hej på er där hemma!

På svenskan har vi denna vecka har vi jobbat vidare med våra faktatexter om djur. Det har varit både roligt och lite klurigt att leta upp lämplig information om sitt djur och att sedan försöka skriva med egna ord.

På idrotten i onsdags gjorde vi en hinderbana över hela gympasalen. Eleverna genomförde hinderbanan i par, varav den ena sprang banan medan den andra gjorde situps och armhävningar. Vilken glädje och iver som spred sig i gympasalen när hela klassen kämpade på. Härligt att se!

Idag när vi hade läxförhör på geografin så blev det lite klurigt när Elina hade ändrat på siffrorna och gjort en luring.... Be barnen berätta!

Nästa vecka kommer F-6 A att ha en läsvecka. Vi kommer att läsa extra mycket på olika sätt på flera lektioner. Vi kommer även att ta del av författarporträtt, ge boktips, högläsning, "mysläsning" mm.

Eleverna kommer till onsdagen den 19/11 att få i läxa att ta med en bok till skolan som de vill tipsa klasskompisarna om. Det kan vara en bok som man själv läst eller som vuxen läst för en. Alla boktips är bra! Vi kommer inte att ha någon läslogg nästa vecka utan tar boktipset som läxa istället.

Medan vi har läsvecka i skolan vill vi gärna främja läsandet hemma också. Eleverna kommer på måndag att få hem ett särskilt läsprotokoll för läsveckan där man fyller i all läsning man gör hemma. Läsningen under veckan kan naturligtvis ske i den vanliga "läsläxeboken" men det går givetvis bra att läsa andra böcker. Eleverna kommer att få en liten belöning över sin gemensamma läsning när läsveckan är klar därför är det viktigt att läsveckans protokoll kommer in. Ni behöver inte fylla i det vanliga "novemberprotokollet" för läsläxan nästa vecka. Läsprotokollet för läsveckan ska tas med till skolan igen måndagen den 24/11.

Händer vecka 47

Måndag: Slöjd. Ta med läsläxa och läslogg.
Tisdag: 
Onsdag: Ta med boktipsläxa. Idrott.
Torsdag:
Fredag: Bibliotek, bild och musik.

Trevlig helg!
/Linda, Barbro, Nadja, Elina och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar