torsdag 20 november 2014

Vecka 47

Hejsan!

Eftersom denna vecka varit läsvecka för oss i F-6 A har vi läst extra mycket! Vi har haft egen läsning i "lådbok" varje dag och vid några tillfällen har vi haft popcornläsning. Alla fick då varsin liten mugg med popcorn att smaska på under lässtunden. Vi har även påbörjat en ny högläsningsbok som verkar riktigt bra som heter Lyckokakan.

I måndags och tisdags mötte vi för första gången läsfixaren detektiven när vi arbetade med En läsande klass. Detektiven hjälper oss med strategier för att förstå svåra ord och uttryck. Vi kommer att fortsätta att arbeta med detektiven ett tag framöver. Träna gärna på att vara detektiver tillsammans när ni läser läsläxan.

Vi har under veckan tagit del av författarporträtt av Inger o Lasse Sandberg samt Astrid Lindgren. Det var spännande att få höra lite mer om personerna bakom flera av våra populära barnböcker.

I veckan var det även dags att ta plats i "den röda fåtöljen" i klassrummet för att delge klasskompisarna sitt boktips. Vi passade på att träna på att inte läsa för mycket innantill utan att titta på sin publik, att prata tydligt och att ta det lugnt. Vi passade även på att träna på att visa hänsyn till den som redovisar genom att sitta och lyssna koncentrerat samt att räcka upp handen och ställa frågor till kompisen. Alla klassens boktips tänkte vi samla i en pärm och förvara i klassrummet. Kanske kan man då ta sig en titt i pärmen när det är dags för ny bok i biblioteket och därigenom få inspiration till bokval.

Glöm inte att lämna in det särskilda läsprotokollet för läsveckan på måndag den 24/11. Eleverna kommer att få en liten belöning över gemensamt antal lästa sidor....

Viktigt att tänka på inför nästa vecka är att det onsdagen den 26/11 är lovdag. Fritids är då öppet för dem som anmält omsorg.


Händer vecka 48
Måndag: Slöjd. Ta med läsläxa och protokollet för läsveckan.
Tisdag: Ny läslogg delas ut och tas med hem.
Onsdag: LOVDAG
Torsdag:
Fredag: Bibliotek, bild och musik.

Ha en härlig helg!
/Linda, Barbro, Nadja, Elina och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar