torsdag 4 december 2014

Vecka 49

Hej där hemma!

Så har vi tänt första ljuset i ljusstaken i klassrummet och på fredag är det här i skolan dags för ljus nummer två. Vi hoppas att ni alla hade en mysig första advent i söndags.

I tisdags hade eleverna vikarie då vi vuxna var på möte hela dagen. Dagen tillsammans med vikarien hade gått bra.

På en av lektionerna i onsdags fick Maria lov att ta hand om några saker (några pennor, en bok och ett mynt) som störde koncentrationen för några elever under genomgången. Sakerna lades framme vid tavlan under lektionen. När lektionen var slut var myntet spårlöst borta och samtliga elever i klassen nekade till att man tagit myntet. Vi har pratat mycket om allvaret kring detta här i skolan och vi skulle vara tacksamma om ni även tog upp det med era barn där hemma.

På måndag är det dags för studiedag igen, skolan är stängd men fritids finns öppet för de som behöver omsorg. Eftersom det är studiedag på måndag lämnas läsloggen in till skolan på tisdag. Denna läslogg är den sista för höstterminen, men fortsätt att läsa läsläxan terminen ut. Vi påminner även om att lämna in läsprotokollet för november månad.

I matten håller vi på att träna på olika sätt att räkna ut större tal med addition. Eleverna har i grupper om två eller tre fått ett och samma räkneproblem att lösa. Sedan har de fått redovisa för varandra hur de har räknat ut talet och hur de tänkte. Vi har pratat jättemycket om hur viktigt det är att föra anteckningar så att någon annan kan följa ens tankegång och tränat mycket på att försöka förklara hur man har tänk och räknat ut. Detta är verkligen inte självklart för alla, men det blir bättre och bättre! Kul och väldigt spännande!

Julen närmar sig med stormsteg och här skolan kommer eleverna att börja märka det mer och mer och framför allt på onsdag då det är dags för julpyssel. Vi kommer att pyssla tillsammans med fyrorna och vi håller på med detta på förmiddagen, så ta med gympakläder som vanligt till eftermiddagen.

På fredag är det dags för skolans luciatåg och för vår del får vi njuta av detta efter 10-rasten, det ser vi alla fram emot!

Händer vecka 50
Måndag: Studiedag
Tisdag: Lämna in läsloggen, samt läsprotokollet för november.
Onsdag: Julpyssel på förmiddagen. Idrott.
Torsdag:
Fredag: Bibliotek, Luciafirande i kyrkan.

Ha en riktigt mysig helg och andra advent!
/Linda, Barbro, Nadja, Elina och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar