torsdag 7 maj 2015

Vecka 19

Hej!

Veckan har bjudit på flera olika sorters väder. Som tur var ville solen skina och värma oss när vi hade vårt första utegympapass i onsdags. Vi körde ett hårt cirkelfyspass på gräsplanen bredvid idrottshallen. Vi hade så kul att vi t.o.m glömde av tiden och hade ett lite extra långt idrottspass. Härligt!

Denna vecka har vi avslutat vårt tema i NO med att göra en tankekarta på olika begrepp. Vi har i temaområdet bland annat lärt oss att skilja på en blandning och en lösning. Vi har provat på att skriva hypoteser, göra laborationer, lära oss några kemiska beteckningar och mycket mer.




På svenskalektionerna har vi under veckan jobbat med att skriva texter. Vi har tränat på att planera upp texten med hjälp av stödord, jobbat med kamratrespons på texten och skrivit på ipads.

På matten denna vecka har vi pratat om linje, punkt, sträcka, sidor och hörn. Vi har också jobbat lite mer med bråk och sannolikhetslära. I dag har vi förhört multiplikationstabellerna, det var endast en tredjedel av klassen som hade tränat på läxan. Tycker ni att det är en svår läxa att genomföra, så får ni gärna höra av er till mig (Elina) så kan jag hjälpa till med ännu fler tips på hur man kan träna.

På tisdag den 12 maj är det dags för Öppet hus här på skolan, se tidigare information.Vi vill informera om att i år är det inget uppträdande i gymnastiksalen som tidigare år. Sedan vill vi också passa på att be er att ta en titt på ert barns plats i korridoren. Vissa har väldigt mycket kläder på sina platser. Titta även på de onamnade kläder som ligger mitt i korridoren, kanske känner ni igen något...

Vi påminner om att det nästa vecka är "kortvecka" igen då både torsdag och fredag är lediga dagar.

På skolavslutningsdagen kommer vi i klassen att samlas kl 10:00 i klassrummet för att önska varandra trevlig sommar. Den gemensamma skolavslutningen i kyrkan för F-6 A börjar sedan kl.10:45-11:45. Skoldagen avslutas i kyrkan.

Händer vecka 20
Måndag: Slöjd. Ta med läsläxan.
Tisdag:  Bibliotek grupp 2. Öppet hus på skolan kl. 17-19.
Onsdag: Idrott utomhus! Multiplikationstabellerna.
Torsdag: Kristi himmelfärds dag
Fredag: Lovdag

Trevlig helg!
//Linda, Barbro, Lisa, Nadja, Elina och Maria  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar