torsdag 28 maj 2015

Vecka 22

Hejsan!

Så har ännu en vecka gått i rasande tempo! Det är inte mycket tid kvar innan det är dags för sommarlov så vi arbetar på för fullt på lektionerna för att avsluta de arbetsområden vi har kvar.

Vi har denna vecka arbetat färdigt med vårt faktatextskrivande om Asagudar. Det har varit ett stort engagemang hos eleverna och de har lärt sig mycket. Vi har i veckan också fortsatt att prata lite mer om naturväsen. Nästa vecka ska vi gå vidare i vårt temaområde och att lära oss lite mer om den grekiska mytologin. Spännande!

Denna vecka har inte varit riktigt som vanligt för klassen. Maria vabbade i måndags och i onsdags. Elina är sjukskriven p.g.a. av sin rygg och kommer att vara det även nästa vecka. Detta innebar att klassen hade vikarier i onsdags. Tyvärr hade det inte fungerat så bra. Flera hade misskött sig vilket är riktigt tråkigt. Maria hade inför onsdagen förberett klassen på att det skulle komma vikarier och även pratat om vikten att ta ansvar oavsett vilken vuxen som är i klassen. Vi önskar att ni även där hemma också pratar om detta. Viktigt att säga är också att vi har haft riktigt bra dagar måndag, tisdag och torsdag med ordentligt med arbetsro! Denna och nästa vecka kommer Maria, Nadja, Lisa och Jenny att ansvara för de lektioner som Elina har i klassen. Eleverna känner Jenny sedan tidigare då hon arbetar på skolan och till viss del av sin tjänst är skolans vikarie.

Eftersom Elina är sjukskriven så blir det ingen mer multiplikation i läxa denna termin. Men fortsätt gärna att träna, på alla de fyra räknesätten. Tabellträning är färskvara och behöver underhållas!

På måndag säger almanackan att det är juni månad även om det inte riktigt känns så på temperaturen. Egentligen är det då dags för ett nytt läsprotokoll men eftersom det bara är lite drygt två skolveckor i juni så delar vi inte ut något nytt läsprotokoll för läsläxan. Men självklart gäller det att läsa på i läsläxan de sista veckorna ändå. Det är så viktigt att hålla läsningen igång!

Till sist påminner vi igen om att det är studiedag nu på måndag den 1/6!


Händer vecka 23
Måndag: Studiedag!
Tisdag:  Bibliotek grupp 1. Lämna in läsprotokollet för maj.
Onsdag: Idrott utomhus!
Torsdag:
Fredag: Bild och musik.

Ha en härlig helg!
//Linda, Barbro, Lisa, Nadja, Elina och Maria 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar