onsdag 13 maj 2015

Vecka 20

Hej!

Tack alla föräldrar, far- och morföräldrar, barn, syskon och alla ni andra för igår! Regnet öste ner ute men inne var det varmt och trevligt med alla som var och besökte klassrummet. Vi hoppas att ni hade det lika trevligt som vi.

I tisdags läste grupp 1 upp sina rymdvarelseberättelser för de blå F-barnen. Det blev en mysig stund och och de kände sig mycket stolta efteråt. Nästa vecka är det dags för grupp 2 att läsa sina berättelser för de gula F-barnen.

I veckan har vi haft uppstart på vårt nya tema. Där vi bland annat kommer att prata om berättelser om gudar och hjältar i antik och nordisk mytologi och hur man kan se på dem i vår egen tid. Vi kommer också att prata om myter, skönlitteratur och konst som handlar om naturen och människan. Som alltid när vi har tema så är era barn väldigt engagerade och intresserade, det är roligt!

På måndagar arbetar vi alltid med läsläxan på olika sätt. Vi sitter bland annat i läsgrupper, diskuterar texter ihop mm. De senaste veckorna har det varit väldigt svårt att genomföra lektionen kring läsläxan då nästan hälften av klassen inte haft med sig sina läsläxor till skolan. Påminn gärna ert barn om att lägga ner läsläxan i väskan på måndagar.

Anna-Lena i slöjden hälsar att de elever som har textilslöjd ska färga tyg med batikfärg på måndag. Färgen är svår att tvätta bort så tänk på att ha oömma kläder den dagen. Det går också bra att ta med en gammal skjorta eller t-shirt att byta om till under färgningen.

Till sist så skulle vi vilja veta om det är någon som behöver skolskjuts till och från skolan på skolavslutningsdagen den 16 juni? Bussarna går som en vanlig skoldag. (Vi kommer att samlas i klassrummet kl 10:00 för att önska varandra trevlig sommar. Den gemensamma skolavslutningen i kyrkan för F-6 A börjar sedan kl.10:45-11:45. Skoldagen avslutas i kyrkan.)
Maila oss snarast om ni behöver skolskjuts:
elina.burger@varberg.se
eller
maria.wikhav@varberg.se

Händer vecka 21
Måndag: Slöjd. De som har textilslöjd ska ha oömma kläder. Ta med läsläxan.
Tisdag:  Bibliotek grupp 1.
Onsdag: Idrott utomhus!
Torsdag: Multiplikationstabellerna
Fredag: Bild och musik.


Trevlig helg!
//Linda, Barbro, Lisa, Nadja, Elina och Maria 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar