torsdag 21 maj 2015

Vecka 21

Hej på er!

Äntligen lite vackert vårväder igen! Nu får det minsann vara slut på regnet, kylan och blåsten...

Denna vecka har vi arbetat extra mycket med vårt tema och fokus har varit nordisk mytologi. Det har varit mycket spännande att ta del av de gamla myterna. I måndags fick alla välja en Asagud som de skulle skriva en faktatext om.  Eleverna är mycket intresserade i arbetet med faktatexterna. Flitens lampa lyser på lektionerna och det har tom varit svårt att avsluta skrivandet för att gå ut på rast. Härligt!

Förra veckan kunde vi aldrig vara ute på gympan då det var långt ifrån "vårtemperatur" utomhus. Det var därför extra kul att det nu i onsdags var riktigt skönt väder när det var dags för vår idrottslektion. Vi passade på att ha friidrott uppe på skolgården. Det var kul att se hur mycket eleverna utvecklats och lärt sig av de friidrottslektioner vi hade i höstas.

Eftersom klassrumsklimatet fortfarande kan vara hårt jobbar vi just nu extra mycket med värdegrundsarbete. Vi arbetade mycket med detta i höstas när klassen var ny och alla skulle lära känna varandra. Eftersom vi pedagoger känner att det i klassen fortfarande inte alltid är självklart "hur man ska vara mot varandra" kommer vi att att lägga extra fokus på värdegrundsarbete de kommande veckorna.

Vi vill passa på att påminna om att det är studiedag måndagen den 1/6.


Händer vecka 22
Måndag: Slöjd.  Ta med läsläxan!  
Tisdag:  Bibliotek grupp 2.
Onsdag: Idrott utomhus!
Torsdag: Multiplikationstabellerna
Fredag: Bild och musik.

Ha en skön helg!
//Linda, Barbro, Lisa, Nadja, Elina och Maria 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar