torsdag 1 september 2016

Vecka 35

Så har vi kommit in i september månad, solen skiner och det är härlig frisk luft. Lite jobbigt är det allt att det nu är en höstmånad, men vädret är ju fantastiskt! Så vi tycker allt att vi struntar i höst och säger bara att det är en ny månad.

Vi jobbar på här i skolan och i matten har vi fortsatt med problemlösning och det går framåt, frustrationen är mindre och mindre och vi löser fler och fler problem. Eleverna blir bättre och bättre på att förklara och visa hur de har tänkt. När de förklarar så använder de matematiska begrepp och är jättebra på att lyssna på varandra!

I NO:n arbetar vi med biologi och i tisdags på NO:n skulle de springa ut och hämta fyra löv ek, al, björk och rönn, för att vi sedan skulle sortera dem på olika sätt. Det tog lite tid... efter 20 minuter hade fortfarande inte alla kommit in... Vi hade en diskussion om hur lång tid det borde tagit och vad man kanske hittade istället för att leta upp löven. I dag gjorde vi om det och det gick strålande!!! Era barn och våra elever hade massor av bra förslag på hur man skulle kunna sortera dem och de jobbade exemplariskt! Det var hur kul som helst!!!

Vecka 36

Måndag: Idrott
Tisdag:
Onsdag: Slutar 15:35, det går bra att skicka med en extra frukt eller macka.
Torsdag: Idrott
Fredag:

Händer fram över:
Måndagen den  26 september  kl.18:00 - 19:15 är det föräldramöte.
Tisdagen den 4 oktober fotografering

Hoppas ni alla får en härlig helg!
//Caroline och Elina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar