fredag 23 september 2016

Vecka 38

Hej där hemma!
Så har det varit höstdagjämning. Arbetet i klassen fortsätter och denna vecka blev det en dag mindre att arbeta på, men vi hoppas att ni fick en skön dag hemma istället och om någon utav er föräldrar också var ledig så hoppas vi att ni hade gott tillsammans i solen.

I matten så har vi sedan förra veckan arbetet med algebraiska- och numeriska-uttryck. I dag (fredag) kommer vi att arbeta med ekvationer igen, vi började så smått i tisdags och i dag ska vi räkna, det blir kul! Eleverna arbetar på mycket bra och det råder arbetsro på matten. Det är inte knäpptyst, men det ska det inte heller vara. Man måste kunna få diskutera och fråga varandra. Behöver man knäpptyst finns det hörselkåpor att låna, eller så kan man sätta sig ensam i ett grupprum.

Nästa vecka får vi besök av vårt skolföretag, Derome De kommer att komma vid två tillfällen under hösten, på tisdag ska de presentera sitt företag och eleverna skall få konstruera broar... Mer än så berättar vi inte. Nästa besök bli den 11 oktober så ska det bli "speeddating". Fyra personer kommer från Derome och de representera fyra olika yrken: takstolsbyggare, projektledare, konstruktör och chaufför. Eleverna skall få ställa massa frågor om deras yrken, frågorna kommer vi göra tillsammans här i skolan, men diskutera gärna hemma vad man kan ställa för frågor om deras yrken. Det blir spännande!

Nästa vecka på onsdag finns det som ni tidigare har läst på bloggen även möjlighet att göra omtest på ordklasserna.

Alla har nu på något sätt fått hem utvecklingssamtalstider, var snäll och svara snarast alla tider som ni kan komma.

Ja, det var det hela för denna vecka, önskar er en riktigt härlig helg i solen! Så ses vi på måndag i klassrummet kl 18:00 för föräldramöte.

Med vänlig hälsning
Caroline och Elina

Vecka 39

Måndag: Idrott,
Tisdag: Besök från Derome
Onsdag: Omtest på ordklasserna, Engelska, glosor finns på Quizlet.
Torsdag: Idrott
Fredag: Lövtest, träning finns på Showbie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar