torsdag 8 september 2016

Vecka 36

Hej!

Nu har vi kommit in i september månad och alla elever kämpar på bra i skolan. I svenska har vi fortsatt att arbeta med ordklasser och med att skriva och redovisa berättelser kopplat till ordklasserna. Vi har i dag haft ett test på ordklasserna. Kul att se att vissa av eleverna har läst på hemma och varit flitiga!

I SO har vi pratat och gjort uppgifter kring mobbning. Väldigt intressanta och givande diskussioner på lektionerna. Jättekul!

I idrotten har vi haft fokus på bollsporter samt olika lekar. Det är en duktig idrottsklass och många tävlingsinriktade elever. Det är jättebra att eleverna går in för idrotten, men vi arbetar med klassklimatet i idrottshallen, att eleverna måste lugna ner sig en aning. Det är inte alltid viktigast att vinna!

Jag har två önskningar till er föräldrar och det är att ni pratar med era barn om att komma i tid till lektionerna. Jag förstår att det ibland är svårt att hålla koll på när rasterna slutar, men jag har pratat med eleverna, att de måste titta på schemat, som finns uppe på tavlan, innan de går ut på rast, för att se hur lång rasten är. Vi ropar alltid in dem när de ska in, men då gäller det att eleverna är i närheten, så att de hör. Min andra önskan gäller att alla föräldrar luskammar sina barn och sig själva i helgen, då det har förekommit löss på skolan. Viktigt!

Kommande vecka (37):

Mån: idrott
Tis:
Ons:
Tors: idrott
Fre:

Ha det fint!

/Lina och Elina



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar