torsdag 30 mars 2017

V 13

Hej!

I veckan som gått har eleverna under både svenska och SO arbetat mycket ambitiöst och bra. Vi har diskuterat hur man kan tolka och vilka rimliga slutsatser man kan dra av historiska föremål och av skriftliga källor som t ex gamla lagar. Det har gett upphov till intensiva diskussioner. Efter påsklovet kommer vi att ha ett litet test på delar av medeltiden där jag bedömer några av kunskapskraven. De har eleverna på showbie.

I svenska har vi arbetat med en novell och haft, vad vi kallar för textsamtal, om den texten. Det innebär att eleven ska kunna diskutera både det som står exakt på raden men även det som inte är precis skrivit, utan det som finns mellan raderna. Med hjälp av ledtrådar i texten ska man fundera vidare och dra slutsatser. Vi kommer att ta en ny novell på måndag.

Elina är borta under torsdag och fredag och Bengt Hellsborn vikarierar.

Ni är välkomna till skolan  på tisdag den 4 april från mellan 17.30 - 18.30. Elina och jag finns här och har satt på kaffepannan.Vi tänker att det blir ett mer informellt möte där vi samtalar om det som ni just nu har i tankarna och att vi inte har något formellt program.Det blir en stund till att träffas.

Det har varit lite förvirring om datum men det har handlat om två olika möten. Dels är det ett möte med er föräldrar i 5A den 4 april (se ovan), dels är det ett möte som rektorerna sammankallar till för att informera om den nya organisationen. Datumet för det mötet är framflyttat till den 4 maj.

Eleverna går nästa vecka också, v 14, och sedan är det påsklov. Vill passa på och påminna om att det efter påsklovet är studiedagar både på tisdag och onsdag. Det innebär att eleverna börjar skolan igen torsdagen den 20 april.

Tisdag nästa vecka är jag, Elisabeth, på kurs men ska försöka vara tillbaka till skolan för kvällens möte i tid. Vem som vikarierar vet jag inte i skrivande stund.


I måndags samtalade vi om varför det blivit "kaos" (elevernas uttryck) på idrotten förra torsdagen och diskuterade hur vi tillsammans kan få det att fungera bra. Det blev ett bra samtal och en perfekt idrottslektion! Här kommer några bildbevis på det, klassen bygger mänskliga pyramider.








Vecka 14

Måndag: idrott
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: idrott och slöjd
Fredag:

Ha en trevlig helg och hoppas att vi ses på tisdag!

Med vänliga hälsningar

Elina och Elisabeth




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar