fredag 17 mars 2017

Vecka 11

Hej där!

Hur har ni det bland vårblommande lökar och solen som tittar fram lite då och då. I lördags var vädret ljuvligt! Kaffe ute och lite sol på näsan kan ju få vem som helst att längta efter mer vår värme. Om jag har sett rätt så ska vi få ännu en härlig lördag med sol!

Vi vill passa på att påminna lite om att det är väldigt viktigt att man är aktsam om sin iPad, i veckan så fick vi byta väldigt många skal och det är onormalt många skal i just 5A om vi jämför med andra klasser. Vi skulle önska om även ni föräldrar påminner om hur viktigt det är att vara försiktig och om det skett en olycka så kommer man till oss med en gång. Finns det en spricka i skalet så skyddar den inte alls lika bra. Vi vill också påminna om att man inte får plocka ut iPaden ur sitt skal och rengöra, behöver man hjälp med detta så får man vända sig till Nadja.

I dag så var det prov i SO, alla hade läst på jättebra och svarat bra på frågorna, bra jobbat!

I matten så håller vi på med vinklar och denna veckan har vi pratat mycket om vinkelsumma för fyrhörningar och fortsatt att mäta med gradskiva, tänk att ett mätverktyg kan vålla sådan frustration...?! Nästa vecka fortsätter vi att träna på att räkna vinkelsummor och rita vinklar.

Till fredag i nästa vecka skall de som inte hunnit med att göra sin bildanalys i bilden göra klart den hemma. Man har haft tre lektioner i skolan till sitt förfogande och nästa vecka är det dags att börja med nytt. Helen hälsar att hon har gått igenom vad man ska göra och de elever som ej är klara får med sig sitt arbete hem idag. Senast fredag (24 mars) skall man lämnat in sitt arbete.

Eleverna kommer att få nya ord på måndag som är kopplade till Vasatiden, som vi nu ska börja med. Läxan är som vanligt till på torsdag.

På torsdag och fredag kommer Elina vara på facklig kurs och vikarie för henne blir Bengt Hellsborn. Han är legitimerad lärare och har tidigare vikarierat i klassen och då har det fungerat bra.

Jahopp, sedan så kan jag också berätta att ändringen i slöjd sker först från och med den 27 mars, så det blir slöjd som vanligt på måndag. 

Idag har vi träffat fadderbarnen, vi letade vårtecken och hjälptes åt att beskriva var vi hittade våra vårtecken och tränade då våra fadderbarn på begrepp som vänster, höger, bredvid, under, bakom... Det blev en mysig halvtimma ute i solen.

Här har vi veckans vårblommande växt. Vad kan detta vara?
Jo, och sedan måste vi ju berätta svaret på förra veckans bildfråga... Vad var det för träd som blommade så fantastiskt? Just precis, hassel, en speciell trollhassel. Så nu vet ni det.

Ha nu en riktigt trevlig helg!
//Elisabeth och Elina

Vecka 12

Måndag: idrott, slöjd
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: idrott, svensk ord om Vasatiden
Fredag: Bildläxa i bild analys för dem som ej är klara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar