torsdag 9 mars 2017

Vecka 10

Hej!

I veckan som har gått har vi i NO:n fortsatt att arbeta med hållbar utveckling och vi har pratat om begrepp som ekologi och ekosystem. Nästa vecka kommer vi att ta en titt på våra experiment igen. Det hade ju inte hänt så mycket före lovet, så nu så gör vi ett nytt försök, det ska bli spännande!

I matten så har vi arbetat med vinklar och vinkelsumma. Vi har repeterat spetsig vinkel, trubbig vinkel, rät vinkel, tränat på hur man mäter med en gradskiva och laborerat fram vilken vinkelsumma trianglar, kvadrater, rektanglar och andra fyrhörningar har. Det har varit mycket frustration då det kräver en ganska stor noggrannhet när man mäter med gradskiva.

Både på svenskan och i SO:n har vi arbetat med Norden och Sverige. Alla grupperna har presenterat sitt arbete om Sverige och fått respons på detta. För att lära sig en strategi om hur man kan arbeta med en text har vi arbetat med att ta ut nyckelord och sedan skriva in dem i en tankekarta. De har också fått rita någon förklarande bild. De två första tankekartorna gjorde vi gemensamt, den tredje gjorde de i par och den sista, om Finland, har de gjort på egen hand. Jag har gett respons på allas egna tankekartor och jag är imponerad, de har greppat idén med tankekarta på ett mycket bra sätt.

På torsdag kommer de att ha ett litet test om Norden vilket vi har förberett i skolan men de ska också lära sig hur man ”läser på” inför ett test. Alla har fått med sig ”Boken om Europa” hem och sina tankekartor. Instruktionen till eleverna är att de läser i boken och sedan lånar någon förälders eller annan vuxens öra och berättar utifrån sin tankekarta. Sidor och vad som ska ingå på testet står på showbie under fliken SO.

Nästa vecka kommer vi att börja med Vasa-tiden, en spännande tid.

Nästa vecka kommer Elisabeth att vara borta mån-ons, vi vet ännu inte vem som kommer istället för henne. Undrar ni över någonting så går det som vanligt bra att höra av sig till mig (Elina). Jag försöker kollar av mailen på söndag och måndag kväll, tis-fre på morgonen och em.

Vi har även ändrat här på bloggen nu så att ni även kan hitta Elisabeths mail.

Idag har de som ska börja på Trönningeskolan fått hem en lapp med tre frågor som de ska besvara. Lappen MÅSTE tillbaka på måndag den 13 mars.


Vecka 11

Måndag: idrott
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: idrott, test på Norden (se information ovan)
Fredag:

Då återstår det bara för oss att önska er alla en riktigt trevlig helg!

//Elisabeth och Elina

Vad är detta för spännande träd som blommar nu?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar